Power BI oktatás ajánló

Az utóbbi időszakban jelentősen megnőtt azoknak a cégeknek a száma, akik valamilyen üzleti intelligencia -angolul business intelligence (röviden: BI) - megoldást szeretnének bevezetni és használni, hogy az adataikban lévő üzleti értéket minél jobban ki tudják használni, és mindemellett számos üzleti folyamatukat is automatizálják. 

Nekik szeretnénk segítséget nyújtani céges képzéseinkkel, ahol a munkatársaikat a Microsoft Power BI üzleti intelligencia rendszerrel ismertetjük meg. 

Képzéseink zárt csoportos, kihelyezett formában zajlanak, akár vidéki helyszíneken is, így munkatársainak nem szükséges utazniuk, hanem a már megszokott környezetben, a lehető legkisebb kényelmetlenséggel és időráfordítással sajátíthatják el az új ismereteket!

A képzésről röviden

Oktatásaink jellemzően kétféle struktúrában zajlanak:
  • Az alap oktatás egy két napos, bevezető jellegű képzés, melynek során magának a BI-nak, illetve a Power BI-nak, mint eszköznek a használatát sajátíthatják el a képzésen résztvevők, így már önállóan is képesek lesznek használni a Power BI-t, és saját megoldásokat létrehozni.
  • Amennyiben az alapok már rendelkezésre állnak, és haladóbb jellegű, vagy kimondottan specifikus témakörök iránt érdeklődnek, akkor pedig egy teljesen egyedi igényekhez igazodó, tetszőleges időtartamú, workshopjellegű (együtt dolgozós) képzést tudunk ajánlani. Ennek során akár az ügyfélnél már a tényleges használat során felmerült problémák megoldásán, vagy egy konkrét, a későbbiekben a mindennapi munka során használható riport kidolgozásán keresztül tanulhatják meg a haladó funkciók használatát.

Az oktatóról

Az oktatásokat tartó munkatársunk több éves BI oktatói tapasztalattal rendelkezik, és számos cégnél, több száz embert oktatott az elmúlt évek során a Power BI használatára. Minden oktatásán, -legyen az kezdő vagy haladó szintű-, igyekszik ténylegesen használható, az ügyfél valós igényeihez igazodó tudást átadni a hallgatóinak. Ebben nagy segítségére van az évek során BI fejlesztőként szerzett gyakorlati tapasztalata és az ügyfél oldali igények tényleges ismerete, hiszen maga is üzleti oldalon dolgozott évekig.

A Power BI képzések tematikája

Alap szintű Power BI képzés (2 napos):
  1. A BI fogalma, felhasználási területei, és alapelvei
  2. A Power BI, mint modern üzleti intelligencia eszköz helye és szerepe az üzleti folyamatokban
  3. A Power BI részei, és működési elve
  4. A kezelőfelület, és annak elemei
  5. Adatok megszerzése, átalakítása, és betöltése (Power Query)
  6. Az adatmodell kialakítása
  7. Kalkulációk (DAX), paraméterek
  8. Az adatvizualizáció alapelvei, és gyakorlata
  9. Egyéb funkciók használata (tooltip, bookmark, drillthrough filter, role-ok, layout-ok)
  10. Kollaboráció a munkában, avagy a riportok megosztása másokkal: Power BI Online, Power BI Report Server, és Power BI Mobile
A fenti tematika három példa megoldásán keresztül kerül bemutatásra:
  1. Egy bevezető feladat, ahol külső és belső adatforrások integrálása révén készítünk vizualizációt. Ez egy egyszerűen megérthető feladat, mégis tökéletesen szemlélteti milyen részfeladatok vannak a munka során, és azok logikailag hogyan követik egymást.
  2. Egy „rossz” adatszerkezetű fájl betöltése, előkészítése, és feldolgozása a Power BI segítségével. Ez annak bemutatására szolgál, hogy az adatforrásként használt fájlok és rendszerek általában adatszerkezetileg és tartalmilag hogyan néznek ki, és ha már nem úgy, ahogyan azok BI szempontból (sőt többnyire más szempontból sem) a legpraktikusabbak lennének, akkor mit lehet velük kezdeni, hogyan lehet őket átalakítani, és magát az egész adattranszformációs folyamatot automatizálni.
  3. Végül egy komplex példa, ahol igény szerint lehet az adatforrás egy adatbázis, vagy Excel fájlok. Ezen keresztül az adatok megszerzésétől, az adattranszformáción át, a vizualizációig, illetve a Power BI online (vagy Report Server) megosztási lehetőségeinek a használatáig minden munkafolyamaton végighaladunk, és átbeszéljük, hogy mikor mire kellene odafigyelni, hogy biztosított legyen az automatikus riportálási folyamat.
Haladó szintű Power BI képzés (igény szerinti időtartam):

Az ilyen szintű képzéseknél, az ügyfél igényei szerinti, előre egyeztetett tematikával történik az oktatás. Ennek oka, hogy a Power BI-ban haladó szinten már nagyon kiszélesednek a lehetőségek, míg ezzel szemben minden cégnél kialakul egy bevett eszköztár.

Így csakis a pontos ügyféligények megismerése után tudunk olyan tematikát javasolni, amely valóban hasznos, és munkatársainak a későbbiekben ténylegesen is használható tudást ad! Ennek érdekében minden esetben felmérjük az ügyfél igényeit, igyekszünk megismerni a már meglévő tudás szintjét, és az így szerzett információk alapján, az ügyfeleinkkel együttműködve meghatározni a képzés leghatékonyabb módját, annak tartalmát és ideális hosszát!

Tapasztalataink szerint annyi elmondható, hogy az ügyfelek kérésére a haladó szintű Power BI oktatások gyakran workshop-jellegűek, ahol a résztvevőkkel együtt dolgozva oldunk meg a Power BI-ban számukra kihívást jelentő feladatokat, amelyek a mindennapi munkájuk során merültek fel, vagy együtt készítünk olyan riportokat, amelyek a későbbiekben akár ténylegesen is használhatóak!

Amit érdemes tudni, hogy a Power BI oktatásaink  mindkét szinten kimondottan gyakorlat orientáltak, mert a téma jellegéből fakadóan, csak a gyakorlaton keresztül sajátíthatók el a kapcsolódó ismeretek!

Képzéseink ára

Az alap szintű Power BI képzés ára 150.000 Ft/nap+ÁFA, azaz összesen 300.000 Ft+ÁFA a két napra. Itt létszám korlát nincsen, de azt mindenképp érdemes tudni, hogy a képzés gyakorlati jellege miatt max. 8 fős csoportokkal lehet a leghatékonyabban haladni!

Amennyiben a haladó szintű Power BI képzés iránt érdeklődik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, mert erre vonatkozóan pontos árat csak a tényleges igények megismerése után tudunk adni! Ezeknél a képzéseknél a maximális létszámra, és a képzés időtartamára vonatkozóan is szintén csak előzetes egyeztetés után tudunk javaslatot tenni leendő ügyfeleinknek.

A fenti árak a vidéki helyszínekre történő utazás, és a szállás díját nem tartalmazzák!

 

Amennyiben úgy dönt, hogy valamelyik képzésünk iránt érdeklődik, vagy további információra lenne szüksége, kérjük írjon nekünk az info[at]extensiveconsulting[dot]hu e-mail címre, vagy hívjon az alábbi telefonszámon: +36-20-379-8630